URL : http://gastronomiesmeets.nl/taste66/..
Gemarineerde lamskoteletjes met rode port-saus en gefrituurde asperges
 Hoofdgerecht
 4 porties
 30 min.
 Kruidig
 Bakken/Koken
 Onbekend
Ingredienten - voor 4 personen
  • 300 gr. Lamsrack
  • 2 teentjes Knoflook, fijngesneden
  • 50 ml. Rode port
  • 50 ml. Rode wijn
  • 2 dl. Lamsfond
  • 1 Sjalotje, gesnipperd
  • 1 + 1 takje Tijm en rozemarijn
  • 12 witte asperges
  • Panco paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • Frituurolie
  • Bereidingswijze

    Bereidingswijze lamskoteletjes:
    Bak de lamsrack aan in iets olijfolie verrijkt met wat boter. Bestrooi ze daarna met peper en zout. Laat ze afkoelen.

    Bereidingswijze van de saus:
    Voeg aan het vlees de gesneden knoflook en het sjalotje toe en laat het even smoren. Blus af met de rode port. Voeg er dan de rode wijn bij en de kruiden bij. Laat de saus tot ca. de helft inkoken. Dan de lamsfond toevoegen en de saus weer tot de helft laten reduceren. Passeer de saus door een fijn zeef.

    Bereidingswijze van de asperge:
    Schil de asperges en snijd de asperges op gelijke lengte en de kontjes eraf. Kook de witte asperge beetgaar af in kokend water met wat zout en een klontje boter. Neem de asperge uit het kookvocht en spoel ze koud. Dep ze goed droog met keukenpapier. Maal de panco fijn in de keukenmachine. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Haal de asperge door het eimengsel en daarna door de panco paneermeel. Frituur de asperge vlak voor het opdienen op 180 °C goudbruin.

    Bereiding van de aardappelcrème:
    Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in ruim water met wat zout goed gaar. Puree ze met behulp van de pureeknijper en maak er met de warme room en de boter en 1 eidooier een mooie zalvende puree van. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Uitserveren:
    De lamsrack in de oven afgaren bij 160 °C gedurende ca.10 min. De aardappelcrème verwarmen en op smaak brengen. De saus op temperatuur brengen en de verwarmde lamsrack trancheren ( schuin wegsnijden). Een compositie maken op de voorverwarmde borden, eerst de aardappelcrème, daar boven op de asperges en de getrancheerde lamsrack, eromheen de rozemarijn/tijmsaus.
    Voeding info (per een persoonsportie) : Onbekend